
Έξι νεκροί από ισχυρές εκρήξεις βομβών στην πόλη Ζαμποάγκα στις νότιες Φιλιππίνες
Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις βομβών σε εμπορικό κέντρο στη Ζαμποάγκα των Φιλιππίνων την Πέμπτη. Στρατιώτες εντόπισαν ακόμη δύο μηχανισμούς, τους οποίους εξουδετέρωσαν.
30
Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις βομβών σε εμπορικό κέντρο στη Ζαμποάγκα των Φιλιππίνων την Πέμπτη. Στρατιώτες εντόπισαν ακόμη δύο μηχανισμούς, τους οποίους εξουδετέρωσαν.
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η δήμαρχος της πόλης, Μαρία Κλάρα Λομπρεγκάτ, δήλωσε ότι τουλάχιστον 20 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, ανέφερε ότι «οι μόνοι που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο είναι Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές».
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακρίνει 16 άτομα, που κρίθηκαν ύποπτα για τις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων ένας Τούρκος και ένας Μαλαισιανός.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις ενέργειες αυτές κρύβονται τρομοκρατικές ομάδες ισλαμιστών ανταρτών, πιθανότατα η Αμπού Σαγιάφ, ή η Τζεμάχ Ισλαμιάχ, η οποία έχει την επιχειρησιακή βάση της στην Ινδονησία και ορισμένοι θεωρούν ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε σημειωθεί ισχυρή έκρηξη σε μπαρ της ίδιας πόλης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Αμερικανός στρατιώτης.
Τελευταία ενημέρωση: 13:37
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος
- Ουκρανία – Η ρομποτοποίηση ενός αδιέξοδου πολέμου
- Σκύλος και λύκος: Πόσο πραγματικά μοιάζουν;



