
Αποσύρει το Πακιστάν τα στρατεύματά του από τα σύνορα με την Ινδία
Την απόσυρση των στρατευμάτων του από τα σύνορα με την Ινδία αποφάσισε το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. «Η αποχώρηση θα αρχίσει σύντομα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
38
Το Πακιστάν αποφάσισε να αποσύρει «σύντομα» τα στρατεύματά του από τα σύνορα με την Ινδία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ. «Η κυβέρνηση του Πακιστάν αποφάσισε να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ινδοπακιστανικά σύνορα προς τις θέσεις που κατείχαν εν καιρώ ειρήνης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Η αποχώρηση θα αρχίσει σύντομα» προσθέτει η ανακοίνωση και διευκρινίζει ότι η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης σε ανώτατο επίπεδο της πακιστανικής ηγεσίας, υπό την προεδρία του Περβέζ Μουσαράφ.
Η Ινδία είχε ανακοινώσει την Τετάρτη την αποχώρηση μέρους των στρατευμάτων της από την κοινή μεθόριο με το Πακιστάν, με εξαίρεση τη διαφιλονεικούμενη περιοχή του Κασμίρ.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης, οι ινδικές δυνάμεις σκότωσαν οκτώ ύποπτους ισλαμιστές αντάρτες, την ώρα που προσπαθούσαν να εισέλθουν την Πέμπτη στο ινδικό Κασμίρ από το Πακιστάν, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.
Πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε σύγκρουσεις με παραστρατιωτικές δυνάμεις και άλλοι τρεις σε άλλη σύγκρουση με δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ινδικής αστυνομίας στο Τζαμού, τη χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ. Αλλες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.
Τελευταία ενημέρωση 15:56
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ


