
Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει το 3% φέτος, παραδέχεται η Γερμανία
Το δημόσιο έλλειμμα της Γερμανίας το 2002 θα ξεπεράσει το 3%, που έχει τεθεί ως όριο από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, παραδέχθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χανς Αϊχελ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
27
Το δημόσιο έλλειμμα της Γερμανίας το 2002 θα ξεπεράσει το 3%, που έχει τεθεί ως όριο από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, παραδέχθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χανς Αϊχελ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Είμαι βέβαιος ότι δεν θα καταφέρουμε να μείνουμε κάτω από το όριο του 3%» είπε. Η γερμανική κυβέρνηση υπολόγιζε ως το τέλος Σεπτεμβρίου σε ένα έλλειμμα 2,9% του ΑΕΠ, αναθεωρώντας προηγούμενη εκτίμηση που το τοποθετούσε στο 2,5%.
«Ξεκινήσαμε για μία ανάπτυξη γύρω στο 2% αυτή τη χρονιά αλλά δεν θα τα καταφέρουμε», προσέθεσε, ενώ για το 2003 έδειξε πεπεισμένος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί «επειδή βάλαμε σε εφαρμογή μία πολιτική που μας διασφαλίζει ότι θα είμαστε κάτω από το 3% το επόμενο έτος».
Πρόκειται για τη δεύτερη αποδοχή αποτυχίας που κάνει η γερμανική κυβέρνηση για τα ελλείμματα μέσα σε μία εβδομάδα. Το Βερολίνο ομολόγησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι ο ισοσκελισμός των δημοσίων οικονομικών δεν μπορεί να επιτευχθεί πριν το 2006, αντί του 2004 που ήταν ο προηγούμενος στόχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
