Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Την Πέμπτη οριστικοποιούνται τα αποτελέσματα των συνδυασμών – Αρχίζει η «σταυρομαχία»

Την Πέμπτη οριστικοποιούνται τα αποτελέσματα των συνδυασμών – Αρχίζει η «σταυρομαχία»

Έως την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων που έλαβαν οι συνδυασμοί στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Μία ημέρα αργότερα θα αρχίσει η μέτρηση των σταυρών. Για μία ακόμη φορά, γνώριμα στο κοινό πρόσωπα προηγούνται.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

28

Έως την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η καταμέτρηση των ψήφων που έλαβαν οι συνδυασμοί στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Μία ημέρα αργότερα θα αρχίσει η χρονοβόρα μέτρηση των σταυρών.

Η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει ένα περίπου μήνα, συμπεριλαμβανομένων των τυχόν ενστάσεων που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι ζητώντας επανακαταμέτρηση.

Σύμφωνα, πάντως, με τη μέχρι τώρα εικόνα, για μία ακόμη φορά γνώριμα στο κοινό πρόσωπα προηγούνται στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών.

Έτσι, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Νίκος Απέργης, ο Αρης Σταθάκης και η Κέλλυ Μπουρδάρα συγκεντρώνουν την προτίμηση των εκλογέων στο συνδυασμό της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος αναμένεται να λάβει τις 25 από τις 41 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εννέα από τους δέκα νυν δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί το 1988 με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, και τους οποίους συμπεριέλαβε η κ. Μπακογιάννη στο δικό της συνδυασμό, θα κρατήσουν τη θέση τους.

Στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παπουτσή, η κυρίες Πέμη Ζούνη και Βούλα Γείτονα ξεχωρίζουν, καθώς και οι κ.κ. Παναγιώτης Μπέης, Κώστας Παταβούκας και Δημήτρης Πιατάς. Η «Όμορφη Πόλη» εκτιμάται ότι θα καταλάβει έως 12 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Φώφης Γεννηματά ήταν η αθλήτρια Αννα Βερούλη, ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο δικηγόρος Αργύρης Γιαννόπουλος.

Στο συνδυασμό του Γιάννη Τζαννετάκου προηγούνται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο Αντώνης Δαλακούρας.

Στη Θεσσαλονίκη η Έλενα Ράπτη κατέχει την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης, μεταξύ των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο δήμο Θεσσαλονίκης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Δημητρίου και ακολουθούν οι Αθανάσαρος, Καζαντζίδης, Καπετανόπουλος, Τσουρέκας, Κολοβού, Αηδονόπουλος, Καραμανλής, Γάκης κ.ά.

Ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης είναι πρώτος μεταξύ των υποψηφίων του Σπύρου Βούγια, δεύτερος ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ακολουθούν οι Τανιμανίδης, Τσαρούχας, Καϊλή, Ζαχαριάδη, Παπαδόπουλος, Τουρσουνίδης, Καραβασίλης, Τριαρίδου κ.ά.

Από τον συνδυασμό του Αγάπιου Σαχίνη προηγούνται ο Γιάννης Μπουτάρης και η Χρυσούλα Γιαταγάνα και από τον συνδυασμό του Τάσου Κουράκη ο Τριαντάφυλλος Μυταφίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
Cookies