
Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου στο Πακιστάν-Γεγονός εσωτερικής κατανάλωσης λέει η Ινδία
Δοκιμαστική βολή βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποιήσε την Παρασκευή το Πακιστάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση ήταν ένα «τεστ ρουτίνας», για το οποίο «είχαν ενημερωθεί οι γειτονικές χώρες». Με τις επικείμενες εκλογές στο Πακιστάν συνέδεσε το γεγονός η Ινδία.
53
Δοκιμαστική βολή βαλλιστικού πυραύλου εδάφους – εδάφους μέσου βεληνεκούς πραγματοποιήσε την Παρασκευή το Πακιστάν. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ήταν ένα «τεστ ρουτίνας», για το οποίο «είχαν ενημερωθεί εγκαίρως οι γειτονικές χώρες». Με τις επικείμενες εκλογές στο Πακιστάν συνέδεσε το γεγονός το Νέο Δελχί.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αζίζ Αχμέτ Κχαν, δήλωσε ότι «η δοκιμή ήταν επιτυχής», και επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα αναζωπύρωσης της έντασης με την Ινδία, καθώς «δεν έχει σχέση με τίποτα άλλο, παρά να δοκιμάσουμε τον πύραυλο από τεχνικής απόψεως».
Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, Σάλατ Ράζα, δήλωσε ότι πρόκειται για «τεστ ρουτίνας», για το οποίο «είχαν ενημερωθεί εγκαίρως οι γειτονικές και κάποιες φιλικές χώρες».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, Νιρουπάμα Ράο, έκανε λόγο για κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης, εν όψει των εκλογών στο Πακιστάν την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Reuters, δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη δοκιμή είχε στόχο τις επικείμενες εκλογές».
Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος πύραυλος τύπου Hatf-iv (Shaheen-1), που αναπτύχθηκε στο Πακιστάν, έχει τη δυνατότητα να φέρει συμβατική ή πυρινική κεφαλή και εκτιμάται ότι έχει βεληνεκές 750 χλμ.
Υπενθυμίζεται ότι το Πακιστάν είχε διενεργήσει την τελευταία δοκιμή πυραύλων το Μάιο, ως απάντηση σε ανάλογες δοκιμές της Ινδίας τον Ιανουάριο. Οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν τεταμένες επί μακρό χρονικό διάστημα, εξαιτίας του διαφιλονικούμενου Κασμίρ. Στα σύνορά τους βρίσκονται παραταγμένοι συνολικά ένα εκατομμύριο στρατιώτες.
Όσον αφορά στις γενικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου στο Πακιστάν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ποσοστό αποχής θα είναι αρκετά υψηλό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο
- Σοκαριστική απόφαση Ισραήλ: Οι κροκόδειλοι του Νείλου θα εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθούν σε φυλακές
