
Με βεβαίωση από το δήμο θα ψηφίσουν οι «παραληφθέντες» από τους εκλογικούς καταλόγους
Όσοι εκλογείς δεν είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, παίρνοντας από το δήμο τους βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή στα μητρώα αρρένων.
37
Όσοι εκλογείς δεν είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, παίρνοντας από το δήμο τους βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή στα μητρώα αρρένων.
Αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων κατά την έκτακτη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών.
Οι εν λόγω βεβαιώσεις θα δίνονται μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου και ως το κλείσιμο της κάλπης που είναι στις 7 μ.μ., ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι και να λυθεί το θέμα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και Δήμου Αθηναίων, αλλά και της ΝΔ, με τους «παραληφθέντες» εκλογείς.
Ωστόσο, δεν θα μπορεί να ψηφίσει κανείς μόνο στο δεύτερο γύρο των εκλογών εάν δεν έχει ψηφίσει στον πρώτο.
Η απόφαση αυτή που θα πάρει μορφή πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα ισχύσει μόνο για αυτές τις εκλογές.
Η ΝΔ που στη χθεσινή Διακομματική αρνείτο μια τέτοια εξέλιξη τελικά εκάμφθη με το σκεπτικό πως δεν θα πρέπει να χαθεί καμία ψήφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Super League: Το αναλυτικό πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 (pics)
- Οδύσσεια: Το ένα πράγμα που δεν πρόκειται να κάνει ξανά ο Ματ Ντέιμον
- Κύπρος: Επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες 27 έως 29 Ιουλίου – Στο πλαίσιο της αποστολής Καλών Υπηρεσιών
- Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]
- Super League: Τα ντέρμπι για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 -Την 6η αγωνιστική το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Κλήρωση Super League: Αυτοί είναι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής για τη σεζόν 2026-27
