
Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή – Ανοδος 1,02% στο Τόκιο
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών, μετά την προειδοποίηση για μειωμένα κέρδη της αμερικανικής Schering-Plough και εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών, μετά την προειδοποίηση για μειωμένα κέρδη της αμερικανικής Schering-Plough και εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 1,27% στις 2.390,30 μονάδες. Από τις αρχές της εβδομάδας καταγράφει απώλειες 1,2%.
Η αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της Schering-Plough (-7,8% στη Φρανκφούρτη) για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και του 2003 οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου, όπως των Aventis (-4,4% στα 55 ευρώ) και GlaxoSmithKline (-1,9% στις 1.312 πένες).
Την απαισιοδοξία των επενδυτών τροφοδότησαν επίσης η συρρίκνωση του τομέα των υπηρεσιών στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο και οι προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο στο 5,9%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,26% στις 3.831,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 1,87% στις 2.807,50 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 1,69% στις 2.765,85 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.027,55 μονάδες, με κέρδη 1,02%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Νέα ανάρτηση Τραμπ για τα πυρηνικά της Τεχεράνης
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
