
Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Κάτω από τις 9.000 μονάδες ο Nikkei
Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τις μετοχές των τραπεζών, εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομική επιβράδυνση θα μειώσει τα κέρδη τους. Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε κάτω από τις 9.000 μονάδες, για πρώτη φορά τα 19 τελευταία έτη.
27
Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τις μετοχές των τραπεζών, εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομική επιβράδυνση θα μειώσει τα κέρδη τους. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε κάτω από τις 9.000 μονάδες, για πρώτη φορά τα 19 τελευταία έτη.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,66% στις 2.442,67 μονάδες. Στις προηγούμενες συνεδριάσεις κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 6,2%.
Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί κατά 3,6% στα 46,93 ευρώ, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την επενδυτική της σύσταση για τον τίτλο, επικαλούμενη τον κίνδυνο αύξηση των χρεών. Ανάλογη πορεία ακολουθούν οι μετοχές των Commerzbank (-4% στα 6,43 ευρώ) και BNP Paribas (-4% στα 33,19 ευρώ).
«Καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον χειροτερεύει, είναι αναπόφευκτο ότι τα επισφαλή δάνεια θα αυξηθούν» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της RAS Asset Management, Μάσιμο Μόρτσιο.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι αμετάβλητος στις 3.904,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 1,19% στις 2.905,93 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 1,91% στις 2.870,75 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 8.936,43 μονάδες, με απώλειες 1,25%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
