Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 14o
Απεγκλωβίστηκαν τα φορτηγά από το μπλόκο των πωλητών λαϊκών αγορών στα διόδια Ελευσίνας

Απεγκλωβίστηκαν τα φορτηγά από το μπλόκο των πωλητών λαϊκών αγορών στα διόδια Ελευσίνας

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα διόδια Ελευσίνας όταν η αστυνομία επιχείρησε να σπάσει μπλόκο που είχαν στήσει 50 περίπου παραγωγοί - πωλητές λαϊκών αγορών. Ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη των απεργών, απόφαση που ανακάλεσε αργότερα.

28

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα διόδια Ελευσίνας όταν η αστυνομία επιχείρησε να σπάσει το μπλόκο που είχαν στήσει 50 περίπου παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, εφαρμόζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει να κλείσουν οι εθνικές οδοί.

Ο παριστάμενος εισαγγελέας διέταξε να ληφθούν τα στοιχεία των απεργών, με σκοπό τη σύλληψή τους, απόφαση που όμως ανακλήθηκε αργότερα. Εντούτοις, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι έμποροι μιλούν πλέον για βαρύ κλίμα που σκιάζει την προγραμματισμένη για σήμερα (στις 10:00 π.μ.) συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα διόδια των Αφιδνών, όπου η κατάσταση είναι ήρεμη παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αποχώρησαν οι επικεφαλής της ομάδας των 50 – 60 παραγωγών που βρίσκονται εκεί, με κατεύθυνση την Αθήνα.

Πάντως, μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια της Ελευσίνας αποκαταστάθηκε η διέλευση των φορτηγών που είχαν αναγκαστεί να τα ακινητοποιήσουν χθες.

Πιέσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών

Στο μεταξύ, από τη συνεχιζόμενη απεργία των πωλητών λαϊκών αγορών προκαλούνται ελλείψεις οπωροκηπευτικών στην αγορά -ιδιαίτερα στα συνοικιακά μανάβικα- με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές ορισμένων προϊόντων.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στην κεντρική αγορά της Αθήνας, σε ορισμένα είδη καταγράφτηκαν αυξήσεις από 6% έως 12% σε σχέση με τη Δευτέρα. Έτσι, τα λάχανα, οι πατάτες, τα κρεμμύδια και οι χονδρές πιπεριές είναι ακριβότερες σε ποσοστό άνω το 7%.

Σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, οι ανατιμήσεις έφτασαν έως και 33% σε ορισμένα προϊόντα (αγγουράκια), κοντά στο 30% στα αχλάδια και 20% στα μαρούλια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, μέχρι την Πέμπτη εξαντλούνται πλήρως τα αποθέματα των οπωροκηπευτικών για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής. Πάντως στην κεντρική αγορά της Αθήνας έφτασαν χθες 200,7 τόνοι φρούτων και λαχανικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies