Ως προσάρτηση της Κύπρου από την ΕΕ ερμηνεύει την ένταξη ο Ντενκτάς
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε τη Δευτέρα ο Ρ.Ντενκτάς. Τόνισε ότι τυχόν ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, πριν από τη λύση του πολιτικού ζητήματος, θα αποτελεί προσάρτηση της νήσου από την ΕΕ, και θα προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας.
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε τη Δευτέρα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς. Τόνισε ότι τυχόν ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, πριν από τη λύση του πολιτικού ζητήματος, θα αποτελεί προσάρτηση της νήσου από την ΕΕ, και θα προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας.
Παράλληλα, επικαλούμενος της αρχές της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την ντε φάκτο κατοχή, προκειμένου να λυθεί το Κυπριακό. Υποστήριξε ότι η άρνηση των Ελληνοκυπρίων να σεβασθούν την υπόσταση του «κράτους» του αποτελεί το βασικό εμπόδιο στην επίλυση του πολιτικού προβλήματος.
Αναφερόμενος, δε, στην πρόταση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, να επιστέψει τμήματα από τα Κατεχόμενα στους Ελληνοκυπρίους, υπογράμμισε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να προβεί σε εδαφικές παραχωρήσεις, και ότι για οποιαδήποτε χάραξη των συνόρων πρέπει να αποφασίσει η Τουρκική πλευρά, ώστε να εμποδιστεί ο εκτοπισμός 60.000 – 70.000 Τουρκοκυπρίων.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.