28

Ειδικά όργανα που θα ανιχνεύουν εάν έχει υπάρξει χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους οδηγούς προμηθεύεται σύντομα η Τροχαία Αττικής, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία.

Όσοι εντοπίζονται να οδηγούν υπό την επήρεια τοξικών ουσιών θα μεταφέρονται για περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο και, εφόσον επιβεβαιωθεί το γεγονός, θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται με τη διαδικασία του Αυτόφωρου στον εισαγγελέα. Παράλληλα, θα τους επιβάλλεται ισόβια αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Από το 2003 θα αρχίζει σταδιακά η αντικατάσταση των σημερινών οργάνων μέτρησης των επιπέδων αλκοόλ στο αίμα με τα νέα που θα ανιχνεύουν τις εξής ουσίες: Ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς, όπιο, αμφεταμίνες και τα παράγωγά τους. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

Υπολογίζεται ότι το 15% των τροχαίων ατυχημάτων στην Αθήνα και το 10% στη Θεσσαλονίκη προκαλούνται από πολίτες που οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ