Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 12o
Α.Σωτηροπούλου και Θ.Ψαραδέλλης διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους

Α.Σωτηροπούλου και Θ.Ψαραδέλλης διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους

Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνούν η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, με σημείο αιχμής τις συνθήκες κράτησής τους, μετά την ανάλογη διαμαρτυρία του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

25

Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνούν η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, με σημείο αιχμής τις συνθήκες κράτησής τους, μετά την ανάλογη διαμαρτυρία του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η δικηγόρος της Αγγελικής Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κούρτοβικ, ανέφερε η σύντροφος του Δ.Κουφοντίνα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς «παραμένει επί είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο σε πλήρη απομόνωση, δεν υπάρχει κανείς για να επικοινωνήσει, ενώ της απαγορεύεται αυστηρά ακόμη και να απευθύνει έναν απλό χαιρετισμό».

Όπως δήλωσε η κ. Κούρτοβικ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, «είναι λοιδορία τα περί σομόν κελιού, διότι δυστυχώς η Αγγελική Σωτηροπούλου, η μόνη γυναίκα που προφυλακίσθηκε, αντιμετωπίζει τις χειρότερες συνθήκες κράτησης, σε ένα κελί 2,5 επί 3,5 μέτρα, από το παράθυρο του οποίου δεν φαίνεται ουρανός και όπου ο χώρος του λουτρού δεν απομονώνεται παρά με χαμηλό τοιχίο ύψους ενός μέτρου, με αποτέλεσμα να είναι ορατός όλος ο χώρος και οι κινήσεις μέσα σε αυτόν, από το φρουρό».

Επίσης, η κόρη του Θεολόγου Ψαραδέλλη διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες κράτησης του πατέρα της, λέγοντας πως έχει δυσχέρειες στην τηλεφωνική επικοινωνία και στην αλληλογραφία.

Το έναυσμα για αυτές τις διαμαρτυρίες έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο Αλ.Γιωτόπουλος, ο οποίος, διά του συνηγόρου του Ιωάννη Ραχιώτη, δήλωσε ότι: «Ουδέποτε εξεδήλωσα άρνηση να προαυλισθώ με κάποιον από τους συγκρατουμένους μου. Επιθυμώ να προαυλισθώ με οποιονδήποτε. Το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει και για τους άλλους κρατούμενους. Επανειλημμένα έχω δηλώσει στο φυλακτικό προσωπικό ότι δεν έχω αντίρρηση να προαυλίζομαι με οποιονδήποτε, ακόμη και με τους ποινικούς κρατούμενους στις φυλακές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies