
Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή – Πτώση 1,95% στο Τόκιο
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των Allianz, Royal Philips Electronics και Axa, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι τα μέτρα μείωσης των δαπανών θα ωθήσουν τα εταιρικά κέρδη.
27
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των Allianz, Royal Philips Electronics και Axa, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι τα μέτρα μείωσης των δαπανών θα ωθήσουν τα εταιρικά κέρδη.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,40% στις 2.393,57 μονάδες. Νωρίτερα υποχωρούσε έως και 1,9%. Χθες έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1997.
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Allianz (+5,4% στα 96,20 ευρώ), Royal Philips Electronics (+4,8% στα 15,35 ευρώ), Axa (+3,4% στα 10,81 ευρώ) και Alcatel (+5,6% στα 2,65 ευρώ).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,15% στις 3.857,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 2.935,35 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 1,44% στις 3.050,81 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.481,08 μονάδες, με απώλειες 1,95%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
