
Συνεδρίαση του ΕΣΡ για το ζήτημα της τρομοκρατίας ζητά η Νέα Δημοκρατία
Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με αντικείμενο την επικοινωνιακή διάσταση του ζητήματος της τρομοκρατίας ζητά με επιστολή του την Τετάρτη προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλος.
51
Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με αντικείμενο το θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η επικοινωνιακή διάσταση του ζητήματος της τρομοκρατίας, ζητά με επιστολή του την Τετάρτη προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ.Ρουσόπουλος.
Στην επιστολή του ο κ. Ρουσόπουλος επισημαίνει ότι «έκπληκτη η κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί προφυλακισμένους στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενους για τη συμμετοχή και τη δράση τους στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, να επιχειρούν να προσδώσουν στα εγκλήματά τους άλλες διαστάσεις».
Προσθέτει πως «στο πλαίσιο μίας δήθεν κοινωνικής παρέμβασης, άτομα που έχουν ομολογήσει κατά συρροήν εγκλήματα κατά της ζωής, έχουν το θράσος να επικαλούνται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να δηλώνουν ότι αφαίρεσαν ζωές επειδή αγαπούσαν αυτό που πίστευαν, να εκβιάζουν, να απειλούν θεσμούς και πρόσωπα».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «οφείλει να λάβει υπ όψιν ότι η επικοινωνιακή διάσταση του μείζονος ζητήματος της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με θεσμικό τρόπο και στη λογική του κράτους δικαίου».
Χρ.Πρωτόπαπας: Πολιτική ανάγκη η απομυθοποίηση της τρομοκρατίας
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ.Πρωτόπαπας, υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ότι «η κυβέρνηση δεν κρίνει δημοσιογράφους και κινείται μέσα στο πλαίσιο του σωφρονιστικού κώδικα» και προσέθεσε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία, αλλά αποτελεί «πολιτική ανάγκη και η απομυθοποίησής της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Κεσσές για αποκάλυψη in: Ο Τζαβέλλας αποφάσισε συνειδητά να παραβιάσει τον νόμο, είναι ποινικά ελεγκτέος
- Τα σπίτια που «εκτυπώνονται»: Η νέα εποχή στην κατοικία
- Ο Τσιτσιπάς προπονείται… οικογενειακώς: Παρέμβαση της μητέρας του σε άσκηση – την απομάκρυνε ο πατέρας του (vid)
- Ετρεχε με 240 χλμ/ώρα στην παλαιά ΕΟ Ελευσίνας-Θήβας – Πώς ταυτοποιήθηκε ο 37χρονος οδηγός μηχανής
- Πριγκίπισσα Σάρλοτ: Έγινε 11 ετών – Η φωτογραφία, οι ευχές και η αλλαγή στην εμφάνιση της
- ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη in: Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της συγκάλυψης

