
Τη σύλληψη 21 υπόπτων για διασύνδεσή τους με την τρομοκρατία ανακοίνωσε η Σιγκαπούρη
Τη σύλληψη εντός του Αυγούστου συνολικά 21 ατόμων με την κατηγορία της διασύνδεσής τους με διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα, γνωστοποίησαν τη Δευτέρα οι Αρχές της Σιγκαπούρης.
51
Τη σύλληψη εντός του Αυγούστου συνολικά 21 ατόμων με την κατηγορία της διασύνδεσής τους με διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα, γνωστοποίησαν τη Δευτέρα οι Αρχές της Σιγκαπούρης.
Σε κυβερνητική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ορισμένοι εκ των συλληφθέντων είχαν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, ενώ άλλοι σε βάσεις των νότιων Φιλιππίνων. Αναφέρεται επίσης ότι τα περισσότερα από τα άτομα που τελούν υπό κράτηση φέρονται να ανήκουν στην οργάνωση Τζαμάα Ισλαμίγια.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης διευκρινίζει επιπλέον ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα του Αυγούστου έπειτα από υποψίες των Αρχών ότι η συγκεκριμένη οργάνωση σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων στη χώρα.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση μαζικών συλλήψεων που διεξάγει η Σιγκαπούρη. Τον περασμένο Ιανουάριο, υπενθυμίζει το BBC, δεκάδες άτομα βρέθηκαν στα χέρια των Αρχών με την κατηγορία ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον υπ αριθμόν ένα καταζητούμενο παγκοσμίως, Οσάμα μπιν Λάντεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κυπριακό: Ο Ερχιουρμαν χαιρετίζει την επίσκεψη Γκουτέρες και κάνει λόγο για «ουσιαστικές συζητήσεις»
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς τον Καναδά για την μόλυνση του αέρα λόγω των πυρκαγιών
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM

