Νέα κυβέρνηση προσπαθεί να σχηματίσει ο Γιασέρ Αραφάτ
Τα μέλη της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης προσπαθεί να ορίσει ο Γιασέρ Αραφάτ, μετά την παραίτηση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για τον Παλαιστίνιο ηγέτη, ο οποίος όμως δεν δέχεται προς το παρόν τα πυρά των αντιπάλων του.
37
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ εργάζεται εντατικά για το σχηματισμό νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης, μετά την παραίτηση την Τετάρτη του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάθεση πρόταση μομφής.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για το κύρος του Παλαιστίνιου ηγέτη, ο οποίος όμως δεν δέχεται προς το παρόν τα πυρά των αντιπάλων του. Οι επικρίσεις στρέφονται κυρίως κατά των παραιτηθέντων υπουργών και αφορούν φαινόμενα διαφθοράς και ανεπάρκεια της παλαιστινιακής κυβέρνησης.
Από την παραίτηση του παλαιστινιακού Υπουργικού Συμβουλίου δεν απειλείται άμεσα η πολιτική επιβίωση του Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος πιθανότατα θα επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του λαού του στο πρόσωπό του στις εκλογές της 20ης Ιανουαρίου, που κήρυξε υπό το βάρος των εξελίξεων.
Ωστόσο, εκφράζονται αμφιβολίες για το εάν θα καταστεί δυνατή η διεξαγωγή των εκλογών, καθώς, όπως επισημαίνει ο σύμβουλος του Παλαιστίνιου ηγέτη Ταγίμπ Αμπντέλ Ραχίμ, οι Παλαιστίνιοι αξιώνουν την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων στις θέσεις που κατείχαν πριν από την εκδήλωση της Ιντιφάντα το Σεπτέμβριο του 2000, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία. Πάντως το Ισραήλ εμμένει στη θέση του ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν οι δυνάμεις του εάν δεν τερματιστεί η βία εκ μέρους των Παλαιστινίων.
Την ίδια ώρα, το Ισραήλ προχωρούσε στην κατεδάφιση δύο σπιτιών που ανήκαν σε Παλαιστίνιους εξτρεμιστές, αφήνοντας άστεγους 42 ανθρώπους.
Η μία από τις οικίες, στην πόλη της Γάζας, ανήκε στον Οσάμα Χάλες, μέλος της Χαμάς που κατηγορήθηκε από τις ισραηλινές αρχές για τη δολοφονία μίας Ισραηλινής τον περασμένο Νοέμβριο.
Το άλλο σπίτι βρισκόταν στην περιοχή Ραφάχ και οι Ισραηλινοί προχώρησαν στην κατεδάφισή του, καθώς υπήρχαν [πληροφορίες ότι χρησιμοποιούταν για τη μεταφορά όπλων από την Αίγυπτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442