
Μερική απασχόληση και σε υπηρεσίες του Δημοσίου σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών
Στη θεσμοθέτηση της μερικής απασχόλησης και σε ορισμένες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα σχεδιάζει να προχωρήσει μετά τις δημοτικές εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς εκτιμά ότι το μέτρο αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της ανεργίας.
28
Στη θεσμοθέτηση της μερικής απασχόλησης και σε ορισμένες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα σχεδιάζει να προχωρήσει μετά τις δημοτικές εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς εκτιμά ότι το μέτρο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας κατά 1% έως 1,5% σε ένα χρόνο.
Οι υπηρεσίες στις οποίες θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μέτρο είναι ο χώρος της κοινωνικής εργασίας, όπως η «βοήθεια στο σπίτι» και η φύλαξη σχολείων, αλλά και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που έχουν αρχίσει ήδη τη λειτουργία τους με μόνιμους υπαλλήλους, συμβασιούχους φοιτητές ή πτυχιούχους.
«Μιλάμε για απασχόληση επιπλέον της πλήρους και όχι σε βάρος της», τονίζει στην εφημερίδα Τα Νέα ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του κ. Σκανδαλίδη ότι θα κατοχυρωθούν πλήρως τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Επίσης, το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης διαβεβαιώνει ότι θα συζητήσει προηγουμένως το ζήτημα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία πάντως έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα αρνητικά την προοπτική αυτή. Το ποσοστό των μερικώς απασχολουμένων στην Ελλάδα ήταν το 2000 στο 4,3%, ενώ το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στην ΕΕ είναι 17,7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)

