
Συστήματα υποβοήθησης της καρδιακής λειτουργίας δίνουν ελπίδες σε Έλληνες ασθενείς
Αθήνα: Συστήματα υποβοήθησης της καρδιακής λειτουργίας αναμένεται να τοποθετηθούν σε Έλληνες ασθενείς μέχρι το τέλος του 2003, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
Αθήνα: Συστήματα υποβοήθησης της καρδιακής λειτουργίας αναμένεται να τοποθετηθούν σε Έλληνες ασθενείς μέχρι το τέλος του 2003, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, επίκουρος καθηγητής Χρ.Λόλας, ανακοίνωσε ότι έχει διατυπωθεί σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Υγείας, ώστε να χορηγηθεί το ποσό των 294.000 ευρώ που απαιτείται για την απόκτηση της απαραίτητης υποδομής.
Ο κ. Λόλας χαρακτήρισε το σύστημα «γέφυρα» στην οποία τοποθετούνται οι ασθενείς έως ότου βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα ή υποβληθούν σε επέμβαση «τεχνητής καρδιάς». To σύστημα υποβοήθησης της καρδιακής λειτουργίας εκτιμάται ότι μπορεί να παρατείνει τη ζωή του καρδιοπαθούς μέχρι και πέντε χρόνια.
Το κόστος εμφύτευσης αγγίζει τα 74.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα απαιτούνται 4.000 τέτοιες συσκευές ετησίως.
health.in.gr
- Ελπιδοφόρος: Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του
- «Είμαι έτοιμος να παίξω σε ένα άλλο πρωτάθλημα»: Ο Λεάο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη Μίλαν (vid)
- Συναγερμός στην Μάνδρα με άντρα που απειλεί να πέσει από ταράτσα – Κρατά δρεπάνι και μαχαίρι
- Το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον τελικό του Champions League: «Τι υπέροχη στιγμή για το άθλημα μας» (pic, vid)
- Νέα Σμύρνη: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ
- Λίβανος: Ισραηλινή επιδρομή σε νοσοκομείο με 13 τραυματίες

