Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
Προκλητικός ο Ετζεβίτ ζητά από την ΕΕ να διακόψει τις σχέσεις της με την Κύπρο

Προκλητικός ο Ετζεβίτ ζητά από την ΕΕ να διακόψει τις σχέσεις της με την Κύπρο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ζητά από την ΕΕ να «διακόψει» τις «άχρηστες», όπως τις χαρακτηρίζει, σχέσεις της με την Κύπρο για να διευκολύνει τη λύση του Κυπριακού, αλλά και την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ζητά από την ΕΕ να «διακόψει» τις «άχρηστες», όπως τις χαρακτηρίζει, σχέσεις της με την Κύπρο για να διευκολύνει τη λύση του Κυπριακού, αλλά και την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Η Τουρκία δεν μπορεί χωρίς την ΕΕ ούτε η ΕΕ μπορεί χωρίς την Τουρκία» σχολίασε ο Μπουλέντ Ετζεβίτ και προσέθεσε ότι «εάν η ΕΕ διακόψει την άχρηστη σχέση της με την Κύπρο τότε θα εξαλειφθεί η αντίσταση της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων και θα συναντηθούν με τους Τούρκους σε ένα κατάλληλο κλίμα και θα δεχθούν την αυτονομία» του ψευδοκράτους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στα εγκαίνια της Έκθεσης Πληροφορικής στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι το Κυπριακό «δεν έχει σχέση με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης ούτε με την ένταξη της Τουρκίας» στην ΕΕ.

«Το Κυπριακό είναι πρόβλημα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων και υπάρχουν μόνο τρεις χώρες που έχουν σχέση με την Κύπρο: η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βρετανία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την ανάμειξη στο Κυπριακό καμίας άλλης χώρας εκτός από αυτές» είπε ο κ. Ετζεβίτ και κάλεσε την ΕΕ να «ανοίξει το δρόμο για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει μεγάλη πρόοδο μαζί με την Τουρκία. «Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε εμπόδιο με ευκολία».

Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου που αναφερόταν στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της Τουρκίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
Cookies