37

Το άτομο που σύμφωνα με διαρροές φέρεται ως συνδετικός κρίκος μεταξύ 17Ν και ΕΛΑ, στρατολόγος τρομοκρατών και συγγραφέας προκηρύξεων, ο «Λάκης», μίλησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπια και απέρριψε όλα όσα του προσάπτονται. «Εγώ είμαι αναρχικός, όχι 17Ν» δηλώνει.

Πρόκειται για τον γνωστό αναρχικό, Θόδωρο Πισιμίση ο οποίος καταγγέλλει, όπως δηλώνει, «τα καταφανή ψέματα και τη σκευωρία που εξυφαίνεται εναντίον του».

«Δίνω αυτή τη συνέντευξη όχι τόσο για προσωπική άμυνα αλλά για να υπερασπίσω τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο στον οποίο συμμετέχω ενεργά τα τελευταία 25 χρόνια» τονίζει.

Στην ερώτηση εάν υπήρξε στρατολόγος του ΕΛΑ και της 17Ν, απαντά ότι «αυτό είναι ντροπή για έναν αναρχικό. Οι αναρχικοί δεν στρατολογούν. Συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και στέκουν ο ένας δίπλα στον άλλο. Στρατολογία κάνουν το κράτος, η Εκκλησία και τα κόμματα».

Διευκρινίζει ότι Λάκης είναι το χαϊδευτικό του. «Έτσι με φωνάζουν η μάνα μου, η γυναίκα μου, οι φίλοι μου. Αλλωστε, ακόμη και στο παραπεμπτικό της ασφάλειας το 1980, όταν κατηγορήθηκα για τον εμπρησμό του «Μινιόν», αναφερόμουν ως Πισιμίσης Θεόδωρος ή Λάκης ή Κουτσοθόδωρος».

Για τις πληροφοίες ότι παραθέριζε στη Χιλιαδού πριν συλληφθούν οι Τζωρτζάτος και Ψαραδέλλης διευκρινίζει ότι έκανε διακοπές εκεί με την παρέα του, ο 20χρονος γιος του. «Πήγαμε μία ημέρα να τον δούμε με τη γυναίκα μου. Καθήσαμε 2 ώρες και τον αφήσαμε με τους φίλους του και φύγαμε συνοδευόμενοι από ασφαλίτες που μας παρακολουθούσαν από την Αθήνα. Αρα ξέρουν καλά πόσο έμεινα στη Χιλιαδού» αναφέρει.

Σημειώνει ακόμη ότι ενοχλήθηκε στη δουλειά από από τρεις Αμερικανούς πράκτορες και συνεχίζει: «Ο επικεφαλής που μιλούσε καλά ελληνικά μου συστήθηκε ως κ. Σιμς. Με απείλησε ότι θα αποκαλύψει στοιχεία που με εμπλέκουν σε επικείμενο κτύπημα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε συνεργασία με Παλαιστινίους και μου ζήτησε να συνεργαστώ για το καλό μου. Του απάντησα ότι ο αγώνας εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι τίτλος τιμής για μένα και του πρότεινα να πάει τα στοιχεία στον εισαγγελέα».

Αναφρικά με τις φήμες ότι χρηματοδοτείτε επί χρόνια από το ταμείο της 17Ν, ο Θεόδωρος Πισιμίσης υποστηρίζει ότι αυτά «τα λένε όσοι είναι συνηθισμένοι να χρηματοδοτούνται είτε ως πράκτορες είτε ως υψηλόμισθοι υπάλληλοι μεγάλων αφεντικών. Εμείς οι αναρχικοί, αντιθέτως, συνεισφέρουμε από την τσέπη μας στα κινήματα που συμμετέχουμε».

Διαψεύδει, τέλος

, τις φήμες που τον παρουσιάζουν ως συγγραφέα προκηρύξεων της 17Ν και του ΕΛΑ, λέγοντας: «Έχω γράψει εκατοντάδες προκηρύξεις στη ζωή μου και είναι όλες δημοσιευμένες στα αναρχικά έντυπα. Προκηρύξεις σαν αυτές που υπαινίσσεστε δεν θα μπορούσα να γράψω γιατί δεν ταιριάζει στο ήθος, τις αρχές, την ιδεολογία ούτε και την πολιτική μου πρακτική. Αλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο έχουμε ασκήσει κριτική στη 17Ν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ