Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Την Κυριακή η πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση Σρέντερ και Στόιμπερ

Την Κυριακή η πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση Σρέντερ και Στόιμπερ

Την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους θα έχουν σήμερα, Κυριακή, ο Γερμανός καγκελάριος Γκ.Σρέντερ με τον υποψήφιο των Χριστιανοδημοκρατών Έντ.Στόιμπερ. Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη «στήθος με στήθος» μεταξύ των δύο αντιπάλων.

25

Την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους θα έχουν σήμερα, Κυριακή, ο Γερμανός καγκελάριος Γκ.Σρέντερ με τον υποψήφιο των Χριστιανοδημοκρατών Έντμουντ Στόιμπερ. Έντμουντ Στόιμπερ. Εν τω μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις για τις ομοσπονδιακές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 22 Σεπτεμβρίου, δείχνουν μάχη «στήθος με στήθος» μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Αν και προέκυψε διαφωνία σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης, που θα προβληθεί από τα ιδιωτικά κανάλια RTL και Sat1, ωστόσο τελικώς βρέθηκε λύση καθώς αποφασίστηκε ότι στον Σρέντερ θα γίνει η πρώτη ερώτηση του διαλόγου, ενώ ο Στόιμπερ θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Λύση επετεύχθη και σχετικά με τις θέσεις που θα λάβουν στο στούντιο οι δυο μονομάχοι για τη γερμανική καγκελαρία. Ο Γκ.Σρέντερ θα κάθεται δεξιά από την πλευρά των τηλεθεατών, ενώ ο Έντ.Στόιμπερ αριστερά.

Η δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου και θα προβληθεί από τα κρατικά κανάλια ARD και ZDF.

Η μάχη των δημοσκοπήσεων

Κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα τα ποσοστά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος του Γκέρχαρντ Σρέντερ που έφτασε στο 38% έναντι 39% του αντιπολιτευόμενου Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος του Έντμουντ Στόιμπερ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης ZDF.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη ένα μήνα πριν τις εκλογές έδειξε ότι μειώθηκε κατά δύο μονάδες η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών, που προηγούνται τώρα μόλις μία μονάδα των Σοσιαλδημοκρατών. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν προβάδισμα 4 έως 6 μονάδων των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Σρέντερ φαίνεται πάντως να κέρδισε πολλά εύσημα, ιδιαίτερα στην ανατολική Γερμανία, για τους χειρισμούς του στο θέμα της αντιμετώπισης των καταστροφικών πλημμυρών που σάρωσαν τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό του 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 9% και τα περιθώρια σφάλματος στη δημοσκόπηση είναι 3% για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies