
Συστάσεις στον Τ.Μίλερ από τον Γ.Παπανδρέου για το θέμα της τρομοκρατίας
Τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τ.Μίλερ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Παρασκευή. Ο ΥΠΕΞ συνέστησε προσοχή στον κ. Μίλερ όσον αφορά στις δηλώσεις του.
25
Τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Παρασκευή. Ο ΥΠΕΞ συνέστησε προσοχή στον κ. Μίλερ όσον αφορά στις δηλώσεις του.
Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μίλερ στον Τύπο για το θέμα της τρομοκρατίας, οι οποίες προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, ο κ. Παπανδρέου συνέστησε στον Αμερικανό πρέσβη να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός σε ό,τι αφορά στις τοποθετήσεις του, υπογραμμίζοντας πως την υπόθεση χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία και η ελληνική Δικαιοσύνη.
«Η χρήση του πληθυντικού όταν αναφέρεστε στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας προκαλεί εντυπώσεις» φέρεται να είπε προς τον πρέσβη των ΗΠΑ, ο ΥΠΕΞ.
Για το ίδιο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι οι προσπάθειες που εξελίσσονται για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, είναι υπόθεση ελληνική.
Ο κ. Πρωτόπαπας, διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντηση, ο πρέσβης των ΗΠΑ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι υπόθεση ελληνική, «όπως κι εμείς αναγνωρίζουμε τη συμβολή των ΗΠΑ στην προσπάθεια αυτή».
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει, δια των συνεντεύξεών του, ο Τόμας Μίλερ στο θέμα της τρομοκρατίας, υπονοώντας ότι την υπόθεση δεν τη χειρίζεται αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση.
Αντίδραση Μίλερ
Από την πλευρά του, την απορία του εξέφρασε ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τόμας Μίλερ, για την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως έγινε γνωστό, από το περιβάλλον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ο κ. Μίλερ εξέφρασε απορία για την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι έχει ταυτιστεί με τις απόψεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για το θέμα της τρομοκρατίας.
Ικανοποίηση Κακλαμάνη
Την ικανοποίησή του προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, για την άμεση απάντηση της κυβέρνησης, στις πρόσφατες δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, αναφορικά με τις έρευνες για την τρομοκρατία, εξέφρασαν κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Βουλής.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της Βουλής φέρεται να εκφράζει την ελπίδα ότι ο κ. Μίλερ «θα περιοριστεί πλέον στο ρόλο του, σεβόμενος τη χώρα που τον φιλοξενεί».
Kατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κακλαμάνης, είχε εκφράσει την έντονη δυσφορία του για το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Μίλερ και είχε καλέσει την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες συστάσεις.
Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Περιβάλλον
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,0 ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν τη Δευτέρα στο Γιοχάνεσμπουργκ και στις οποίες ο ίδιος θα συμμετάσχει ως επικεφαλής πολυμελούς ελληνικής αποστολής.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και για τις επόμενες γενιές, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης σοβαρών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πλανήτη, που δεν έχουν σύνορα και σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν πολέμους.
Αναφέρθηκε δε στην προοπτική μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, η οποία θα διαχειριστεί δημοκρατικά τα προβλήματα της Γης.
Σημειώνεται ότι στη Συνδιάσκεψη η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, θα συμμετάσχουν 100 αρχηγοί κρατών, καθώς επίσης και εκατοντάδες κυβερνητικές και μη οργανώσεις από όλο τον πλανήτη.
Τελευταία ενημέρωση 20:45
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
- «Έντρικ θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο»
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του


