
Την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Σοφοκλέους εξήγγειλε ο Ν.Χριστοδουλάκης
Tο ελληνικό Δημόσιο δεν θα διατηρήσει καμία παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΕ), δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκης, εξαγγέλοντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Σοφοκλέους.
25
Tο ελληνικό Δημόσιο δεν θα διατηρήσει καμία παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΕ), δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, εξαγγέλοντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Σοφοκλέους.
Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις των επιχειρήσεων του Δημόσιου τομέα το οποίο ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος χωρίς ιδιαίτερες ενστάσεις από την αντιπολίτευση, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον τραπεζικών οργανισμών και θεσμικών επενδυτών για την αγορά των μετοχών της εταιρείας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ακόμη ότι οι τραπεζικοί οργανισμοί και οι θεσμικοί επενδυτές θα τοποθετήσουν στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου και εκπροσώπους τους που είναι μέλη των διοικήσεων των εταιρειών αυτών.
Όσον αφορά στη λειτουργία του ΔΣ του ΧΑΑ ανέφερε ότι αυτό «ασχολείται με θέματα διοίκησης και όχι με θέματα συναλλαγών, τα οποία προστατεύονται από αυστηρότατους νόμους περί απαγόρευσης της χρήσης εσωτερικής πληροφόρησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
