
Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι ευθύνονται για την αυξημένη θνησιμότητα ατόμων με βαρύ άσθμα
Νέα Υόρκη: Η έκθεση στους ατμοσφαιρικούς ρύπους και ιδιαίτερα στο διοξείδιο του αζώτου και στο όζον συμβάλλει στην αύξηση της θνησιμότητας των ατόμων που πάσχουν από βαριάς μορφής βρογχικό άσθμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Thorax.
Νέα Υόρκη: Η έκθεση στους ατμοσφαιρικούς ρύπους και ιδιαίτερα στο διοξείδιο του αζώτου και στο όζον συμβάλλει στην αύξηση της θνησιμότητας των ατόμων που πάσχουν από βαριάς μορφής βρογχικό άσθμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Thorax.
Η αιτιολογική σχέση μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και άσθματος είναι γνωστή στους επιστήμονες, ωστόσο φαίνεται ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις των συγκεκριμένων χημικών στην ατμόσφαιρα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου για τους ήδη πάσχοντες από βαριάς μορφής άσθμα.
Ειδικότερα, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας της Ισπανίας, μελέτησαν το ιατρικό ιστορικό 1.078 ατόμων που υπέφεραν από χρόνιο άσθμα, προκειμένου να εντοπίσουν τις αιτίες θανάτου τους. Έχοντας εξετάσει τις συγκεντρώσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων τις συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι ασθενείς κατέληξαν, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η αύξηση της θνησιμότητας συνέπιπτε με τις περιόδους που τα επίπεδα των ρύπων ήταν αυξημένα.
«Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση έχει σαφείς επιπτώσεις στην υγεία των ατόμων που πάσχουν από βαριές ασθματικές καταστάσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο θνησιμότητάς τους» ανέφερε στο Reuters ο Δρ Σάνγιερ.
health.in.gr
- Φθιώτιδα: Τρόμος για ανήλικες στο λιμάνι Ραχών – Έπεσαν στη θάλασσα για να γλυτώσουν από άνδρα που τις παρενοχλούσε
- Γιατί οι επενδυτές «ποντάρουν» σε αύξηση επιτοκίων από τη Fed
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Σπανουδάκη και Εμμανουηλίδου πανηγύρισαν… μαζί το χρυσό στα 100μ. (vid)
- Γερμανία: Δύο νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους σε σπίτι
- Ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε τραγούδι της Κέιτι Πέρι σε βίντεο από βομβαρισμούς στο Ιράν
- Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Ένοπλος ανοίγει πυρ, βάζει φωτιά σε σπίτι – 21 τραυματίες


