
Διαχωρίζουν τη θέση τους από τη 17 Νοέμβρη οι αναρχικοί, σύμφωνα με κείμενο-προκήρυξη
Σκληρή κριτική στη δράση της 17 Νοέμβρη και γενικότερα στις οργανώσεις που ασκούν ένοπλη δράση ασκεί τετρασέλιδο κείμενο - προκήρυξη που φαίνεται να συντάχθηκε από άτομο ή άτομα που ανήκουν στον αναρχικό χώρο.
37
Κριτική στη δράση της 17 Νοέμβρη και γενικότερα στις οργανώσεις που ασκούν ένοπλη δράση ασκεί τετρασέλιδο κείμενο – προκήρυξη που φαίνεται να συντάχθηκε από άτομο ή άτομα που ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Το κείμενο βρέθηκε στα σκαλιά του Χημείου στην οδό Σόλωνος, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στην Ελευθεροτυπία.
Ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου δίνουν απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν θα υποστηρίξουμε τους επαγγελματίες ψευτοεπαναστάτες της 17Ν» και αναφέρονται στις διαφορές που έχει ο αναρχικός χώρος από οργανώσεις μιλιταριστικού τύπου, όπως χαρακτηρίζεται η 17 Νοέμβρη και o ΕΛΑ.
Χαρακτηρίζουν «χυδαία, καλοσχεδιασμένη προβοκάτσια από ντόπιους, Ευρωπαίους και Αμερικανούς πράκτορες» τις έρευνες της αστυνομίας, που «παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, με πρόσχημα τις ψευτοαποκαλύψεις περί ΕΛΑ, σύνδεσης με 17Ν και άλλες οργανώσεις και όλα αυτά για να αρχίσει να μπαίνει με το ζόρι στο παιχνίδι ο αναρχικός χώρος και οι συνήθεις ύποπτοι να τραβούν πάλι το δρόμο των δικαστηρίων και φυλακών».
Περιγράφουν τις οικονομικές δυνατότητες των μισθωτών και ρωτούν «εάν οι ανατιμήσεις που έγιναν αυτές τις μέρες στην αγορά, από βιομηχάνους και μεγαλεμπόρους, δεν είναι για σας τρομοκρατία και βία, τότε τελικά τι είναι;».
Υποστηρίζουν ότι «η προσυμφωνημένη παράδοση και ομολογία και αλληλοκατηγορία κάποιων ξαφνικά κουρασμένων, προδομένων και μετανοημένων μελών της 17Ν, μόνο οπαδούς αποχαυνωμένους δεν πρέπει να βρει. Ας μη γελιόμαστε. Η ομάδα 17Ν ή όπως αλλιώς τη λένε και οποιαδήποτε άλλη ένοπλη έκφραση που χρησιμοποίησε το κίνημα για να στήσει ιδεολογικό πεδίο σύγκρουσης, ποτέ δεν μας εξέφρασε. Το αντίθετο μάλιστα».
Και συνεχίζουν την κριτική: «Ο άλλος λόγος που εμείς σαν αναρχικοί αρνούμαστε να υπερασπιστούμε αυτού του είδους την πάλη είναι γιατί θεωρούμε πως τα μέσα με τα όπλα και το δυναμίτη, ο μιλιταρισμός δηλαδή με λίγα λόγια είναι πολιτικές πρακτικές που ανήκουν στον ψυχισμό και την οργάνωση του Κράτους. Η 17Ν με την όποια της δράση έκανε ακριβώς το ίδιο: αντέγραψε κατασταλτικές συνήθειες…».
Σε ό,τι αφορά τη στάση τους απέναντι στους συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι δεν θα τους συμπαρασταθούν και δεν θα τους βοηθήσουν «πολιτικά ή ηθικά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
- «Έντρικ θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο»
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του


