
Οι Γερμανοί αντιτάσσονται σε επέμβαση κατά του Ιράκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Συντασσόμενοι πλήρως με την άποψη του καγκελαρίου Σρέντερ, οι περισσότεροι Γερμανοί τάσσονται κατά οποιασδήποτε εμπλοκής της χώρας τους σε ενδεχόμενη επέμβαση εναντίον του Ιράκ, όπως δείχνει δημοσκόπηση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
31
Συντασσόμενοι πλήρως με την άποψη του καγκελαρίου Σρέντερ, οι περισσότεροι Γερμανοί τάσσονται κατά οποιασδήποτε εμπλοκής της χώρας τους σε ενδεχόμενη επέμβαση εναντίον του Ιράκ, όπως δείχνει δημοσκόπηση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Η σφυγμομέτρηση του τηλεοπτικού δικτύου ZDF έδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων είπαν ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις της σε ένα πόλεμο με το Ιράκ και μόλις ένα ποσοστό 15% απάντησε: «Ναι, να βοηθήσουμε τις ΗΠΑ στις επιδρομές τους».
Ο καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι μια πιθανή αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ ενδέχεται να καταστρέψει την παγκόσμια συμμαχία κατά της τρομοκρατίας και να ενισχύσει την άσχημη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Το Βερολίνο, τόνισε κατηγορηματικά ο Γερμανός καγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, δεν πρόκεται να στείλει στρατό ή βοήθεια σε έναν τέτοιο πόλεμο.
Υπενθυμίζεται πάντως, ότι και ο ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Συμμαχίας Εντμουντ Στόιμπερ -που όλες οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει τις γενικές εκλογές στη Γερμανία που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα- έχει δηλώσει ότι οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί να αναλάβουν κανένα νέο στόχο.
Μόνο ο σύμβουλος του Στόιμπερ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισήμανε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμπλοκή της Γερμανίας σε μία ενδεχόμενη επέμβαση εναντίον του Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
