Εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι αδειούχοι
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι τελευταίοι αδειούχοι εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα τρένα. Το ΥΕΝ ενέκρινε επιπλέον δρομολόγια με προορισμό τα νησιά της Παναγίας.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό που επικρατεί σε όλη τη χώρα, οι τελευταίοι αδειούχοι εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τα μεγάλα αστικά κέντρα, αναζητώντας μια όαση δροσιάς στις παραλίες.
Από το πρωί της Παρασκευής υπάρχει μεγάλη κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Με 69 δρομολόγια από Πειραιά προς Τήνο και Πάρο θα εξυπηρετηθούν όσοι θα ταξιδεύσουν προς τα νησιά της Παναγίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο ανακοίνωσε το ΥΕΝ, την Τετάρτη 14 Αυγούστου θα εκτελεσθούν οκτώ δρομολόγια προς Τήνο και 11 προς Πάρο. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, θα εκτελεσθούν πέντε δρομολόγια προς Τήνο και εννέα προς Πάρο. Την Παρασκευή 16/08, θα εκτελεσθούν επτά δρομολόγια προς Τήνο και 11 προς Πάρο, ενώ το Σάββατο 17Αυγούστου, θα εκτελεσθούν έξι δρομολόγια προς Τήνο και δώδεκα προς Πάρο.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρείται και στα τρένα του ΟΣΕ.
Η Τροχαία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και για τις δύο εθνικές οδούς, που θα θέσει σε εφαρμογή όποτε κριθεί αναγκαίο.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι καλός τις επόμενες μέρες. Μάλιστα από την Κυριακή θα σημειώσει άνοδο και τη Δευτέρα θα αγγίξει στην Αθήνα τους 38 βαθμούς Κελσίου.