Παρασκευή 08 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες να συμβάλουν στη σύλληψη του Δ.Κουφοντίνα

Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες να συμβάλουν στη σύλληψη του Δ.Κουφοντίνα

Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θεωρείται ο «νούμερο δύο» στην ιεραρχία της 17Ν, μετά τον φερόμενο ως αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

43

Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θεωρείται ο «νούμερο δύο» στην ιεραρχία της 17Ν, μετά τον φερόμενο ως αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηλεφωνούν στις γραμμές 170 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου «Λουκά».

Ιδιαίτερα χρήσιμες θεωρούνται οι πληροφορίες που μπορεί να σχετίζονται με:

– Ενοικίαση κατοικίας από τις αρχές Ιουλίου του 2002 και κυρίως από μεμονωμένο ενοικιαστή ή για περιπτώσεις που άλλο άτομο ενοικίασε την κατοικία και άλλο διαμένει.
– Συνεχή διαμονή ατόμου, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε σπίτι που ήταν ακατοίκητο ή κατοικούνταν περιστασιακά.
– Ασυνήθιστες επισκέψεις σε κατοικίες, ατόμων που μεταφέρουν μικροδέματα με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη.
– Συγκατοίκηση αγνώστου ατόμου με κάτοικο διαμερίσματος ή μονοκατοικίας, η οποία παρατηρείται από το μήνα Ιούλιο και μετά.
– Αδικαιολόγητη παρουσία ατόμου σε εξοχικές κατοικίες, αγροικίες και κάθε είδους καταλύματα, όπως καλύβες, σπηλιές και άλλα, ιδιαίτερα δε σε περιοχές που χρησιμοποιούνται από μελισσοκόμους για την τοποθέτηση κυψελών.
– Μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως με ΤΑΧΙ, ατόμου που παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά ή άλλες ύποπτες ενδείξεις.
– Ασυνήθιστη ροή παραγγελιών σε καταστήματα φαγητού για κατ οίκον παράδοση, από τον Ιούλιο και μετά και κυρίως για παραγγελίες που συνδυάζονται με νέες διευθύνσεις για τα δεδομένα του καταστήματος και άλλες ύποπτες ενδείξεις.

Ανάλογες πληροφορίες είχαν οδηγήσει τη γερμανική αστυνομία στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μπάαντερ-Μάινχοφ».

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τις πιθανές παραλλαγές στην εμφάνιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των καταζητουμένων σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα Αττικής.

Ο Κουφοντίνας θεωρείται «μετρ» των μεταμφιέσεων και όπως τονίζουν οι Αρχές, με μικρές παρεμβάσεις στην εμφάνισή του θα μπορούσε να περνά απαρατήρητος. Σύμφωνα, μάλιστα, με μαρτυρίες κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσε ξυρισμένος.

Είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος 1.75 και φέρει εμφανές παλαιό έγκαυμα στον εσωτερικό δεξιό βραχίονα και ευδιάκριτη δυσκαμψία, που τον υποχρεώνει να φορά συνήθως μακρυμάνικα πουκάμισα.

Σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει εκδοθεί από τις 31 Ιουλίου ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν και σωρεία κακουργηματικών πράξεων, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του στην παραπάνω οργάνωση.

Οσον αφορά στις άλλες έρευνες για τη 17Ν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ολοκληρώθηκαν οι βαλλιστικές εξετάσεις σε όλα τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες της οδού Πάτμου και της οδού Δαμάρεως.

Όπως διαπιστώθηκε, εκτός από δύο 45άρια, ένα 38άρι περίστροφο και ένα πιστόλι των 7,65 χιλιοστών, για κανένα άλλο όπλο δεν προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατική ενέργεια. Μένουν μόνο να εξεταστούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες ή άλλες επιθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Εκκρεμότητα υπάρχει μόνο για δύο 38άρια περίστροφα που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση για αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο το να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Σημειώνεται ότι δύο διαφορετικά 38άρια έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Παπαδημητρίου και του γιατρού Ζαχαρία Καψαλάκη, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι αυτά που έχει στα χέρια της η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 08 Μαϊου 2026
Cookies