51

Έκτακτες επαναληπτικές εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο για τους αποφοίτους Ιατρικής από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, των οποίων τα γραπτά εκπλάπησαν ή αλλοιώθηκαν κατά τη διάρρηξη στα γραφεία του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Το Δ.Σ. του ΔΙΚΑΤΣΑ σε έκτακτη σύγκλιση του αποφάσισε την έκδοση αποτελεσμάτων για όσα γραπτά είναι ανέπαφα.

Μέχρι το τέλος του μήνα το ΔΙΚΑΤΣΑ θα καταρτίσει τις καταστάσεις των συμμετεχόντων στην έκτακτη εξεταστική περίοδο, οι οποίοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα δήλωση συμμετοχής για αυτή την εξεταστική περίοδο. Ο ακριβής τόπος και χρόνος των εξετάσεων θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Τετάρτης, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός των γραπτών και ενδεχομένως εκδοθούν εντός των προσεχών ημερών τα αποτελέσματα για τους αποφοίτους, τα γραπτά των οποίων έμειναν ανέπαφα κατά τη διάρρηξη του περασμένου Σαββάτου.

Απόγνωση και οργή χαρακτηρίζουν τους αποφοίτους έξι εκ των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας (πλην Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τα γραπτά της οποίας είχαν σταλεί στην επαρχία για διόρθωση) που συμμετείχαν στις εξετάσεις, καθώς πέραν του γεγονότος ότι είχαν ήδη υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των συνεχών αναβολών στην ημερομηνία των εξετάσεων, τώρα δεν γνωρίζουν εάν βρίσκονται μεταξύ εκείνων που θα κληθούν να ξαναπεράσουν το Σεπτέμβριο την αγωνία των εξετάσεων προκειμένου να ισοτιμηθούν τα πτυχία τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο μάθημα της Παθολογίας έχουν αλλοιωθεί ή αγνοούνται 180 γραπτά εκ των 1.986 που είχαν συγκεντρωθεί στο ΔΙΚΑΤΣΑ, και στο μάθημα της Χειρουργικής 720 από τα 900 που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Δεδομένου ότι το σύνολο των άκυρων γραπτών δεν ξεπερνούν τα 1.000 -περίπου τα μισά όσων είχαν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο ΔΙΚΑΤΣΑ- το ΔΣ του Κέντρου έκρινε πως η καλύτερη λύση είναι να μην επαναληφθούν οι εξετάσεις για το σύνολο των υποψηφίων, οι οποίοι ανέρχονται στους 2.800.

Τελευταία ενημέρωση 17:00

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ