
Νόμιμες οι χρηματοτοδοτήσεις προς την Ολυμπιακή Αεροπορία, κατά την Κομισιόν
Σε αίσιο τέλος αναμένεται να καταλήξει η υπόθεση που ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες την κυβέρνηση σχετικά με τους ελέγχους της Κομισιόν για το αν υπήρξαν παρατυπίες στις οικονομικές ενισχύσεις της ΟΑ από το Δημόσιο και την Εμπορική Τράπεζα.
27
Σε αίσιο τέλος αναμένεται να καταλήξει εντός των επόμενων ημερών η υπόθεση που ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες την Ολυμπιακή Αεροπορία και την κυβέρνηση, όσον αφορά τους ελέγχους της Κομισιόν για το αν υπήρξαν παρατυπίες στις οικονομικές ενισχύσεις του αερομεταφορέα από το Δημόσιο και την Εμπορική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια κοινοτική επίτροπος, Λογιόλα Ντε Παλάθιο, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με τον υπουργό Μεταφορών, Χρίστο Βερελή και του ανακοίνωσε ότι οι έκτακτες αυτές χρηματοδοτήσεις δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.
Η ίδια ενημέρωσε τον υπουργό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μετά από προσεκτική μελέτη των στοιχείων που προσκόμισαν η Ολυμπιακή και το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και κατόπιν εξέτασης των όρων του δανείου της Εμπορικής Τράπεζας.
Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους σύμβουλους ιδιωτικοποίησης και τους εκπροσώπους του Π.Βαρδινογιάννη. Θα πρέπει, μάλιστα, σύντομα να αναμένονται εξελίξεις, καθώς και οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη επιτάχυνσης της όλης διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM
- Κόλπος του Αντεν: Σομαλοί πειρατές φέρονται να έχουν καταλάβει δεξαμενόπλοιο
- Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης που δολοφόνησε τους ληστές του – Ζητά να του απονεμηθεί χάρη

