Ασθενής σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας
Ασθενής σεισμική δραστηριότητα με επίκεντρο την περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας καταγράφτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε συνέχεια μικροδονήσεων των προγούμενων ημερών. Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί, και χαρακτηρίζουν το φαινόμενο συνηθισμένο.
28
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:57 τα ξημερώματα της Πέμπτης με επίκεντρο την περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή, είχαν όμως προηγηθεί και ακολούθησαν μικροδονήσεις, φαινόμενο που παρατηρήθηκε και τις προηγούμενες ημέρες στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείο Αθηνών το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο. Αντίθετα, οι σεισμολόγοι το χαρακτήρισαν συνηθισμένο και παρατήρησαν ότι και σε άλλες περιοχές έχουν καταγραφεί παρόμοια γεγονότα, τα οποία δεν πήραν έκταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
- ΠΑΟΚ: Ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πότε θα προσαυξάνεται η σύνταξη
- Gen Z: Το νέο χόμπι που θα σας αφήσει άφωνους – «Είναι μια στιγμή ηρεμίας»
- ΣΥΡΙΖΑ: 50 χρόνια από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη, τιμούμε τη μνήμη και εμπνεόμαστε από τη στάση του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442