
Υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιούλιο
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία υποχώρησε τον Ιούλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν, παρέχοντας μία ακόμη ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη καθυστερεί.
27
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία υποχώρησε τον Ιούλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν, παρέχοντας μία ακόμη ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη καθυστερεί.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, ο δείκτης εμπιστοσύνης των Γάλλων επιχειρηματιών υποχώρησε στις 98 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο, έναντι 100 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Δεν έχουμε δει κάποια πραγματική ή αξιοσημείωτη βελτίωση» δήλωσε στο Bloomberg ο οικονομικός διευθυντής της Schneider Electric, Αντουάν Ζισκάρ.
Απαισιόδοξοι είναι επίσης οι επιχειρηματίες σε Γερμανία και Ιταλία, όπως έδειξαν τα σχετικά στοιχεία την περασμένη εβδομάδα. Ανάμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, και κυρίως οι εξαγωγικές, είναι και η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Insee, κάθε αύξηση της αξίας του ευρώ κατά 10% «ψαλιδίζει» 0,5% από το γαλλικό ΑΕΠ. Όπως εκτιμά η Τράπεζα της Γαλλίας, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο κατά 0,5% έναντι 0,6% που εκτιμούσε προηγουμένως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
