37

Το ακριτικό Καστελόριζο επέλεξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου προκειμένου να κηρύξει την επίσημη έναρξη του προγράμματος βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί υπόθαλψης της τρομοκρατίας από τη χώρα μας.

Εγκαινιάζοντας το σύγχρονο γυμναστήριο της μονάδας στο νησί, γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος του 2003 θα έχουν ήδη κατασκευαστεί 60 γυμναστήρια σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές. Παράλληλα, θα έχουν προωθηθεί οι κατασκευές βιβλιοθηκών, κέντρα Internet, τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, η ενίσχυση των απόρων και η γραμμή ψυχολογικής στήριξης για όσους την έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο, προσέθεσε, θα αναβαθμιστούν οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων μας.

Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ περί υπόθαλψης της τρομοκρατίας από τη χώρα μας, ο κ. Παπαντωνίου σχολίασε ότι η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη 17 Νοέμβρη έχει ενοχλήσει ορισμένους στο διεθνή χώρο.

Με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, προσέσθεσε, αναβαθμίζεται το διεθνές κύρος της χώρας μας και ενισχύεται αποφασιστικά ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Παράλληλα, τόνισε οτι χρειάζεται προσοχή, σταθερότητα και συνέπεια στις θέσεις μας και επανέλαβε οτι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή κάθε ενδεχόμενο.

Επίσης, ο κ. Παπαντωνίου σχολίασε ότι δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πειρασμό να απαντάμε σε προκλητικές δηλώσεις ή ό,τι άλλο σκεφθεί η άλλη όχθη. Είμαστε φίλοι με την Τουρκία, αγωνιζόμαστε για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προσβλέπουμε σε καλύτερες ημέρες, τόνισε.

Σε ερώτηση αν η τουρκική αστάθεια δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένες αποφάσεις όπως για τον «ευρωστρατό» ή την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Παπαντωνίου ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα Τουρκίας στην υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ