
Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή – Πτώση 3,41% στο Τόκιο
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των Ericsson και Alcatel, έπειτα από την προειδοποίηση της JDS Uniphase ότι αυτό το τρίμηνο θα σημειώσει υψηλότερες από τις αναμενόμενες ζημίες.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των Ericsson και Alcatel, έπειτα από την προειδοποίηση της JDS Uniphase ότι αυτό το τρίμηνο θα σημειώσει υψηλότερες από τις αναμενόμενες ζημίες.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 2,16% στις 2.487,83 μονάδες. Από τη Δευτέρα υποχωρεί κατά 5,2% και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κατά 19%.
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Ericsson (-5,7% στις 9,05 σουηδικές κορόνες), Alcatel (-6,3% στα 5,07 ευρώ) και της Nokia (-4% στα 10,92 ευρώ), μετά την αρνητική προειδοποίηση της αμερικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού JDS Uniphase για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.
Στο αντίποδα, οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας χημικών BASF (+2,4% στα 36,85 ευρώ) και της στεγαστικής τράπεζας Alliance & Leicester (+5% στις 575 πένες) ενισχύονται, καθώς ανακοίνωσαν ότι θα επαναγοράσουν μετοχές τους.
«Δεν είμαστε στον πάτο ακόμα» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Prudential Bache, Στίβεν Ντόουντς. «Οι επενδυτές δεν θέλουν να αγοράσουν μετοχές και να βρεθούν με απώλειες 25% σε δύο ημέρες» συμπλήρωσε.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποψωρεί κατά 1,45% στις 3.908,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 2,30% στις 3.077,20 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,73% στις 3.459,68 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 3,41% στις 9.591,03 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
