
Το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο του ΙΚΑ σύντομα στην αγορά
Eντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία του πρώτου Αμοιβαίου Κεφαλαίου της ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς τα θεσμικά ζητήματα φαίνεται ότι έχουν πλέον διευθετηθεί.
27
Eντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία του πρώτου Αμοιβαίου Κεφαλαίου της ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών ταμείων, αφού τα θεσμικά ζητήματα, που μέχρι πρότινος δημιουργούσαν προσκόμματα, έχουν πλέον διευθετηθεί. Κατά συνέπεια, το μόνο που απομένει είναι οι διοικητικές αποφάσεις.
Πρόκειται για ένα αμοιβαίο μικτό με αρχικό ενεργητικό ύψους 600 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ΑΕΔΑΚ (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ, Εθνική, ΟΓΑ) δεν πρόκειται να προβούν σε αγορές μετοχών με τη δημιουργία του νέου αυτού αμοιβαίου, αλλά συνεισφέρουν σε αυτό μετοχές που έχουν ήδη στο χαρτοφυλάκιό τους και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλές αποτιμήσεις.
Μολονότι δεν αναμένεται να εισέλθουν άμεσα σημαντικά κεφάλαια στη Σοφοκλέους, εν τούτοις το γεγονός της λειτουργίας του συγκεκριμένου αμοιβαίου αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά τη χρηματιστηριακή αγορά σε μεσοπρόθεσμη βάση.
Αυτό θα συμβεί διότι ανοίγει τον δρόμο στα Ταμεία για επαγγελματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους και αργά ή γρήγορα οι αναδιαρθρώσεις των θέσεών τους θα ενισχύσουν τον τζίρο στο ΧΑΑ. Αλλωστε αυτό τόνιζαν και αρμόδιοι χρηματιστηριακοί παράγοντες αλλά και κορυφαίοι παράγοντες της κεφαλαιαγοράς, που πίεζαν για συντόμευση των διαδικασιών, προκειμένου να συσταθούν τα πρώτα αμοιβαία των ασφαλιστικών ταμείων.
Παράλληλα και τα οφέλη στα Ταμεία εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά προς την ίδια κατεύθυνση. Οι διαχειριστές θα μπορέσουν πιθανόν να εκμεταλλευθούν μεταγενέστερα ευνοϊκότερες συγκυρίες στη χρηματιστηριακή αγορά και να αποκομίσουν υπεραξίες για τα χαρτοφυλάκιά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
- Οι Δήμοι φτιάχνουν τα δικά τους 112 – «Βρίσκεστε στην υπόγεια διάβαση Χ. Αποφύγετε τη στροφή δεξιά, κίνδυνος εγκλωβισμού»
- «Γιατί μας αντιπαθούν στη Μέση Ανατολή;» – Η ιστορική απάντηση του Κένεντι που ξέχασαν όλοι οι πρόεδροι
- Ώρα για «θεσμικές απαντήσεις» από την Κοβέσι – Τι θα συζητήσει με τον Γ. Φλωρίδη




