37

Την αποπομπή του υπουργού Αμυνας της Γερμανίας Ρούντολφ Σάρπινγκ και την αντικατάστασή του από τον Πέτερ Στρουκ, προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας κατηγορείται για παράνομες χρηματοδοτήσεις από εταιρεία δημοσίων σχέσεων, ενώ συγκέντρωνε σε βάρος του αρνητικά σχόλια για τους χειρισμούς του σε αμυντικά θέματα.

Σε μία αιφνιδιαστική ανακοίνωσή, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε πως θα ζητήσει από τον Γερμανό πρόεδρο Γιοχάνες Ράου να απαλλάξει τον κ. Σάρπινγκ από τα καθήκοντά του και να εγκρίνει την αντικατάστασή του από τον Πέτερ Στρουκ.

Η αποχώρηση του Ρούντολφ Σάρπινγκ είναι η όγδοη υπουργού της κυβέρνησης Σρέντερ από το 1998 που ανέλαβε την εξουσία.

Ο ίδιος ο Ρούντολφ Σάρπινγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες και είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθεί. «Οι αυθαίρετοι ισχυρισμοί των μέσων ενημέρωσης δεν είναι λόγος παραίτησης» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό