Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ισοδυναμεί με πόλεμο» η ισπανική επέμβαση στη νησίδα Περεχίλ, προειδοποιεί το Μαρόκο

«Ισοδυναμεί με πόλεμο» η ισπανική επέμβαση στη νησίδα Περεχίλ, προειδοποιεί το Μαρόκο

Η στρατιωτική ενέργεια της Ισπανίας στη νησίδα Περεχίλ «ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου» δήλωσε ο Μαροκινός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Μπενάισα, από το Ραμπάτ, κάνοντας παράλληλα λόγο για πράξη «αντίθετη προς τη διεθνή νομιμότητα».

43

Η στρατιωτική ενέργεια της Ισπανίας στη νησίδα Περεχίλ «ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου» δήλωσε την Τετάρτη ο Μαροκινός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Μπενάισα, από το Ραμπάτ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εστάλη, ο Μ.Μπενάισα υπογραμμίζει ότι η επέμβαση των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων στη βραχονησίδα Περεχίλ είναι αντίθετη προς τη διεθνή νομιμότητα και αποτελεί αξιόμεμπτη πράξη, η οποία ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

«Η νησίδα αυτή αποτελεί πλήρες τμήμα του εθνικού μας εδάφους» επανέλαβε στην ανακοίνωση ο Μπενάισα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η συμφωνία μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας για την «υπό όρους» αποχώρηση των μαροκινών στρατιωτών από τη νησίδα, επιτεύχθηκε ύστερα από μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Το Μαρόκο, διευκρίνισε ο υπουργός, πρότεινε χθες το βράδυ να αποσύρει το απόσπασμα των στρατιωτών του που είχε εγκατασταθεί στο νησί, υπό τον όρο πως η Ισπανία δεν θα «καταπατήσει ποτέ το έδαφος της νήσου αυτής».

Ο όρος αυτός, διαβεβαίωσε ο Μπενάισα, «έγινε αποδεκτός» από την Ισπανία και λίγο πριν την έναρξη της ισπανικής στρατιωτικής επιχείρησης η Ισπανίδα ομόλογός του, Ανα ντε Παλάθιο, του γνωστοποίησε τη συμφωνία αυτή.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024