Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Κρίσιμη συνάντηση των επικεφαλής του κυβερνώντος συνασπισμού της Τουρκίας

Κρίσιμη συνάντηση των επικεφαλής του κυβερνώντος συνασπισμού της Τουρκίας

Ενώπιος ενωπίω αναμένεται να έλθουν το μεσημέρι της Τρίτης οι επικεφαλής του κυβερνώντος συνασπισμού της Τουρκίας, Μπ.Ετζεβίτ, Ντ.Μπαχτσελί και Μ.Γιλμάζ, στη σκιά του θυελλώδους πολιτικού κλίματος που οδηγεί τη χώρα στο δρόμο των πρόωρων εκλογών.

51

Ενώπιος ενωπίω αναμένεται να έλθουν το μεσημέρι της Τρίτης οι επικεφαλής του τριμερούς κυβερνώντος συνασπισμού της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Μεσούτ Γιλμάζ, στη σκιά του θυελλώδους πολιτικού κλίματος που οδηγεί τη χώρα στο δρόμο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, οι ηγέτες των παρατάξεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και της Μητέρας Πατρίδας πρόκειται να συναντηθούν στις τρεις το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ, έκανε την Τρίτη έκκληση προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την επανάληψη των εργασιών του Κοινοβουλίου προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η σειρά των μεταρρυθμίσεων στις οποίες πρέπει να προβεί η Αγκυρα -μεταξύ των οποίων η κατάργηση της θανατικής ποινής και η χορήγηση περισσότερων δικαιωμάτων στη μειονότητα των Κούρδων.

«Ξεκινώντας από αύριο, θα εργαστούμε προς την έκτακτη λειτουργία του Κοινοβουλίου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το αργότερο έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, με στόχο να προβούμε στις απαραίτητες, νόμιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο Γιλμάζ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς, έκρουσε για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα επιφέρει εμπόδια στην ανόρθωση της οικονομίας και πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

«Όσο πιο γρήγορα τερματιστεί αυτή η αβεβαιότητα, τόσο το καλύτερο» υπογράμμισε ο Ντερβίς, ο οποίος παραμένει στο πλευρό του Μπουλέντ Ετζεβίτ, μολονότι στηρίζει το νέο πολιτικό σχήμα που θα αντιπολιτευτεί τον κυβερνώντα συνασπισμό στις επερχόμενες εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies