Προσφυγή στη δικαιοσύνη για να τεθεί ο Μπ.Ετζεβίτ υπό κηδεμονία
Να τεθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός υπό κηδεμονία, καθώς δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του, ζήτησε με προσφυγή του στη δικαιοσύνη ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αγκυρας. Ο Μπ.Ετζεβίτ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
53
Να τεθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός υπό κηδεμονία, καθώς δεν είναι σε θέση να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του, ζήτησε με προσφυγή του στη δικαιοσύνη ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αγκυρας, Σινάν Αϊγκούν, την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολί. Την ίδια ώρα, ο Μπουλέντ Ετζεβίτ ξεκαθαρίζει εκ νέου ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του με την οποία απάντησε σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι «ασκώ πλήρως όλα τα καθήκοντά μου, ως πρωθυπουργός, και δεν υπάρχει ανάγκη να αρχίσετε να ψάχνετε για αντικατάστατη μου».
Ο Ετζεβίτ διέψευσε, ακόμα, την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ, του ζήτησε την Πέμπτη να ορίσει ένα βοηθό πρωθυπουργού. Ο Γιλμάζ, σε δηλώσεις του την Παρασκευή, ζήτησε από τον Ετζεβίτ να διευκρινήσει την κατάσταση της υγείας του.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αγκυρας ζήτησε από την δικαιοσύνη να αποφανθεί εάν ο Τούρκος πρωθυπουργός βρίσκεται σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του ή όχι. Ο Σινάν Αϊγκούν δήλωσε ότι θλίβεται για την κίνησή του αυτή εναντίον ενός έντιμου προσώπου, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή.
Σύμφωνα με τον τουρκικό αστικό κώδικα όποιος ενήλικας θέτει σε κίνδυνο τη ζωή άλλου ανθρώπου ή δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του εξαιτίας ασθένειας ή νοητικής στέρησης μπορεί να τεθεί υπό κηδεμονία από το δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442