
Ποινή φυλάκισης επτά ετών στον «σφαγέα της Γένοβας» Φρίντριχ Ένγκελ
Καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών ο 93χρονος πρώην αξιωματικός των Ες Ες και επονομαζόμενος «σφαγέας της Γένοβας», Φρίντριχ Έγκελ, την Παρασκευή, από δικαστήριο του Αμβούργου. Κρίθηκε συνυπεύθυνος για το θάνατο 59 Ιταλών κρατουμένων το 1944.
53
Καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών ο 93χρονος πρώην αξιωματικός των Ες Ες και επονομαζόμενος «σφαγέας της Γένοβας», Φρίντριχ Έγκελ, την Παρασκευή, από δικαστήριο του Αμβούργου. Κρίθηκε συνυπεύθυνος για το θάνατο 59 Ιταλών κρατουμένων στη φυλακή Μαράσι της Γένοβας, στις 19 Μαΐου 1944.
Όπως μετέδωσε το BBC, στη διάρκεια της δίκης, ο Ένγκελ αρνήθηκε ότι παρακολούθησε ή ότι επέβλεπε την εκτέλεση, για την οποία κατηγόρησε αξιωματούχους των ναζί, ωστόσο παραδέχθηκε ότι είχε εγκρίνει μια λίστα κρατουμένων προς εκτέλεση.
Οι 59 κρατούμενοι, που ήταν μέλη ιταλικής επίλεκτης ομάδας κρούσης του ναυτικού, είχαν εκτελεστεί σε αντίποινα για την έκρηξη σε κινηματογράφο που ήταν γεμάτος Γερμανούς στρατιώτες.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή της ποινής ισόβιας κάθειρξης, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε την αθώωση του κατηγορουμένου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Ρολφ Σίντορφ, έκανε λόγο για απάνθρωπες δολοφονίες, και κήρυξε τον «σφαγέα της Γένοβα» ένοχο για την κατηγορία.
Ο Ένγκελ είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου και συμμετοχή σε 246 δολοφονίες από ιταλικό δικαστήριο το 1999.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση Χουλιάρα για τη σεισμική ακολουθία
- Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια (πριν την προπόνηση)
- Προς κατάργηση η προσωρινή σύνταξη
- Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας


