
Πρώτη στο ρυθμό αύξησης των θανάτων από ναρκωτικά η Ελλάδα
Το υψηλότερο ποσοστό αύξησης θανάτων από ναρκωτικά εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με εκθέσεις του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής και του Ευρωπαϊκού Κέντρου. Ωστόσο, ο ρυθμός της αύξησης σημειώνει κάμψη.
53
Το υψηλότερο ποσοστό αύξησης θανάτων από ναρκωτικά εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής και τις ετήσιες εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου. Ωστόσο, ο ρυθμός της αύξησης σημειώνει κάμψη.
Ειδικότερα, τα περιστατικά θανάτου από ναρκωτικά αυξήθηκαν από 304 το 2000, σε 321 το 2001, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,6%. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται αισθητά μειωμένο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που κυμαινόταν στο 14,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, ο αριθμός των κρατουμένων για αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά παραμένει σταθερά υψηλός, και οι παρεμβάσεις που στοχεύουν στην απεξάρτηση εμφανίζονται να είναι αποσπασματικές και χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Φοβερός Χολ: Τρεις τάπες σε 5 λεπτά! (vid)
- ΠΑΣΟΚ: Tο κράτος δικαίου στην ατζέντα Ανδρουλάκη – Οι συναντήσεις στη Βουλή
- «Είναι σαν ένας αργός θάνατος»: Πώς η φυλακή τιμωρεί μητέρες και τα παιδιά τους
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Πέρασε τα ελληνικά σύνορα η απόφαση του Αρείου Πάγου – Στα «μανταλάκια» η αρχειοθέτηση
- LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου
- Η εμμονή του 89χρονου με τη σύνταξη, οι σφαίρες στο γραφείο εισαγγελέα και ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο
