Συγχώνευση 11,8 δισ. δολαρίων αλλάζει το τοπίο στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία
Η Northrop Grumman συμφώνησε να εξαγοράσει την TRW για 11,8 δισ. δολάρια σε μετοχές και ομόλογα, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσφορές, περνώντας έτσι στην τρίτη θέση της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας.
27
Η Northrop Grumman συμφώνησε τη Δευτέρα να εξαγοράσει την TRW για 11,8 δισ. δολάρια σε μετοχές και ομόλογα, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσφορές, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής εξοπλισμού για το αντιπυραυλικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.
Η Northrop προσφέρει 60 δολάρια ανά μετοχή και θα αποπληρώσει χρέος της TRW, ύψους 4 δισ. δολαρίων. Η τιμή ανά μετοχή είναι 5,3% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την περασμένη Παρασκευή και 28% υψηλότερη από την πρώτη προσφορά που είχε γίνει το Φεβρουάριο για την εταιρεία δορυφορικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών για πυραύλους.
Η TRW, όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία του αμυντικού κλάδου στις ΗΠΑ, με συμβόλαια ύψους 1,9 δισ. δολαρίων, κατασκευάζει επίσης ανταλλακτικά αυτοκινήτων και εξοπλισμό για την αεροναυπηγική βιομηχανία.
Μετά τη συγχώνευση η Northrop, τρίτη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στις ΗΠΑ (μετά τις Lockheed Martin and Boeing), βάσει αξίας των συμβολαίων που έχει κλείσει, θα έχει ετήσιες πωλήσεις 26 δισ. δολαρίων και 123.000 εργαζόμενους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442