Την ίδρυση ΤΕΙ στην Αμαλιάδα, ανακοίνωσε ο Ευθυμίου μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων
Την ίδρυση ενός τμήματος ΤΕΙ, παραρτήματος του ΤΕΙ Πάτρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προκαταρκτική απόφαση για δημιουργία τμημάτων ΤΕΙ μόνο στον Πύργο Ηλείας.
Την ίδρυση ενός τμήματος ΤΕΙ, παραρτήματος του ΤΕΙ Πάτρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προκαταρκτική απόφαση για δημιουργία τμημάτων ΤΕΙ μόνο στον Πύργο Ηλείας.
Ο κ. Ευθυμίου, συναντήθηκε την Πέμπτη, παρουσία και του ειδικού γραμματέα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, Διονύση Κλάδη, με το δήμαρχο Αμαλιάδας, το νομάρχη και το γενικό γραμματέα περιφέρειας του νομού Ηλείας, βουλευτές του νομού καθώς και εκπροσώπους των φορέων της περιοχής, και ανακοίνωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία τα δύο από τα τρία αυτά τμήματα θα ιδρυθούν στον Πύργο, πρωτεύουσα του νομού, ενώ το τρίτο θα ιδρυθεί στην Αμαλιάδα.
Οι δύο πόλεις δηλαδή , Πύργος και Αμαλιάδα, θα λειτουργήσουν εν προκειμένω, λόγω της μικρής μεταξύ τους απόστασης, ως δίκτυο πόλεων με χαρακτηριστικά ενιαίας σχολής, σύμφωνα άλλωστε και με το σχετικό οργανωτικό σχήμα που έχει προτείνει η ομάδα στρατηγικού και χωροταξικού σχεδιασμού.
Ο υπουργός ανακοίνωσε και τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι το Τμήμα της Αμαλιάδας και το ένα από τα δύο τμήματα του Πύργου, θα αρχίσουν να λειτουργούν ταυτόχρονα, μέσα στη διετία 2003-05.
Ο υπουργός τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η ένταξη του νομού Ηλείας στο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης για δημιουργία στο νομό Ηλείας μιας σχολής με τρία τμήματα ως παραρτήματος του ΤΕΙ Πάτρας.
Η μη δημιουργία σχολής ή τμήματος σχολής είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην πόλη της Αμαλιάδας την Τετάρτη και ο δήμαρχος της πόλης και το δημοτικό συμβούλιο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και οι βουλευτές της Ηλείας ζήτησαν από τον περιφερειάρχη την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων