Για «φιάσκο» στο θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου κάνει λόγο η ΝΔ
Για την πορεία της υλοποίησης του Εθνικού Κτηματολογίου κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ. Ο Σ.Τσιτουρίδης έκανε λόγο για «φιάσκο» και για «ιδιαιτέρως απογοητευτική εξέλιξη», καθώς -όπως επισήμανε- το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει το 1,4 τρισ. δρχ.
«Φιάσκο» και «ιδιαιτέρως απογοητευτική» χαρακτήρισε την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Κτηματολογίου ο επικεφαλής του τομέα ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης, την Τρίτη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σημαντικές καθυστερήσεις, καθώς και για υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του.
Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας με θέμα «Εθνικό Κτηματολόγιο: Ακούμε και Σχεδιάζουμε τη βιώσιμη λύση», που διοργάνωσε η ΝΔ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, ο κ. Τσιτουρίδης ανέφερε ότι «το Κτηματολόγιο, που χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα, με ιδιαίτερα μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες, κατέληξε σε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο».
Επισήμανε ότι «το έργο, που ξεκίνησε το 1994, θα έπρεπε να περατωθεί το 2009,», και προσέθεσε ότι «το έργο πραγματοποιείται μόνο στο 6,4% της έκτασης της χώρας, δεν έχει γίνει καμία τελική κτηματολογική εγγραφή, και η βασική εκτίμηση για το συνολικό κόστος είναι πως θα ξεπεράσει το 1,4 τρισ. δρχ., με νέο χρόνο περάτωσης του έργου -κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ- το 2015».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου