
Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας είναι ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ
Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Αλβάρο Σίλβα Καλντερόν, διορίστηκε την Τετάρτη νέος γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του Οργανισμού στη Βιέννη.
43
Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Αλβάρο Σίλβα Καλντερόν, διορίστηκε την Τετάρτη νέος γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του Οργανισμού.
Από το Καράκας, πρωτεύουσα της Βενεζουέλας ο κ. Καλντερόν δήλωσε ότι ο διορισμός του είναι «πολύ σημαντικό ζήτημα για τη χώρα του» και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τα σχέδια της Βενεζουέλας και τις δεσμεύσεις της στον ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολιτική της σταθερότητας θα συνεχιστεί και θα υποστηριχτεί όχι μόνο από τις χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, αλλά και από όλες τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες που δεν είναι μέλη.
Η Βενεζουέλα, πέμπτη πετρελαιοεξαγωγός χώρα στον κόσμο και μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, παράγει περίπου 2,63 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος
- Ευγένιος Ευγενίδης: Εθνικός χορηγός
- Ιράν: Σφοδρή κριτική αντικαθεστωτικών για τη στάση της ΕΕ μετά τη νέα εκτέλεση – «Αδικαιολόγητη η σιωπή της Ευρώπης»
- Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για περίπτωση κινδύνου
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν

