Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Χαμάς και Τζιχάντ απορρίπτουν την έκκληση Αραφάτ για τερματισμό των επιθέσεων

Χαμάς και Τζιχάντ απορρίπτουν την έκκληση Αραφάτ για τερματισμό των επιθέσεων

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις Χαμάς και Τζιχάντ απέρριψαν την έκκληση του Γιάσερ Αραφάτ να τερματίσουν τις επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών και δήλωσαν ότι αυτές θα συνεχιστούν όσο η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν συνεχίζει να σκοτώνει Παλαιστίνιους.

30

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις Χαμάς και Τζιχάντ απέρριψαν την έκκληση του Γιάσερ Αραφάτ να τερματίσουν τις επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών και δήλωσαν ότι αυτές θα συνεχιστούν όσο η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν συνεχίζει να σκοτώνει Παλαιστίνιους.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία νόμιμης αυτοάμυνας. Το Ισραήλ είναι αυτό που σκοτώνει αθώα γυναικόπαιδα. Αυτός ο πόλεμος μας επιβλήθηκε» ανέφερε ο Νάφεζ Αζάμ, ανώτατο στέλεχος της Τζιχάντ, σχολιάζοντας την έκκληση του Αραφάτ να τερματιστούν άμεσα οι επιθέσεις αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα, στέλεχος της Χαμάς αναρωτιόταν: «Γιατί να μπορεί το Ισραήλ να μας χτυπάει στη Ναμπλούς και την Καλκίλια
και εμείς να μην έχουμε το δικαίωμα να τους χτυπάμε στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα;».

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφεραν ότι στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, μία έγκυος Παλαιστίνια σκοτώθηκε όταν βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και ενόπλων Παλαιστινίων.

Στη Γάζα, εκατοντάδες άνεργοι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν τη λεγόμενη «πορεία κατά της πείνας», όπως την ονόμασαν,
διαμαρτυρόμενοι για τον ισραηλινό αποκλεισμό των εδαφών, αλλά και για την έλλειψη υποστήριξης από την πλευρά της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ισραήλ καλεί εφέδρους

Μέρος των εφέδρων του κάλεσε την Πέμπτη ο στρατός του Ισραήλ, στο πλαίσιο των «διαδικασιών έκτακτης ανάγκης». Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και επιπλέον έφεδροι.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Δυτική Όχθη και όλα δείχνουν ότι θα ανακαταλάβουν αρκετές αυτόνομες παλαιστινιακές πόλεις.

Παράλληλα, οι 150 εβραϊκοί οικισμοί που υπάρχουν στη Δυτική Όχθη κηρύχθηκαν σήμερα «στρατιωτικές ζώνες», όπου απαγορεύεται η πρόσβαση σε όσους δεν διαθέτουν ειδική άδεια εισόδου. Το μέτρο αποφασίστηκε μετά τις παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον των οικισμών της περιοχής.

Ωστόσο, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Μπέντζαμιν μπεν Ελιέζερ, δήλωσε ότι αντιτίθεται στην ιδέα μιας μόνιμης ανακατάληψης των παλαιστινιακών εδαφών, κάτι που δεν αποκλείεται να τον φέρει αντιμέτωπο με τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν.

Μπους: Αργεί το διάγγελμα

Στο μέτωπο της διπλωματίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους, ανέβαλε προς το παρόν το πολυαναμενόμενο διάγγελμά του επί των αμερικανικών προτάσεων για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας και την άμεση σύσταση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, υπό το ενδεχόμενο η χρονική στιγμή της ομιλίας του να θεωρηθεί ως προσβολή προς το Ισραήλ και επιβράβευση των βομβιστών που σκόρπισαν την Τετάρτη τον τρόμο στην Ιερουσαλήμ.

Τελευταία ενημέρωση: 18.30

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies