53

Σε διάβημα προς τη Βρετανία για τις δηλώσεις του Βρετανού εκπροσώπου, Λόρδου Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, υποστήριξε ότι η λύση του Κυπριακού θα μπορούσε να εξευρεθεί στη βάση της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της δημιουργίας δύο κυρίαρχων κρατών, προχώρησε η Λευκωσία, τη Δευτέρα.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Λη Πάρκερ, κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Κασουλίδη.

Εν τω μεταξύ, το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Τα μέλη του Συμβουλίου χαρακτήρισαν την τοποθέτηση του Λόρδου Χάνεϊ «απαράδεκτη».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Κυπριακό, και αποφασίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για όλες τις πτυχές του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σύσκεψης, το Εθνικό Συμβούλιο θα βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να συνεδριάζει άμεσα, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ