37

Μαζί με τους Γάλλους, Ούγγρους, Πορτογάλους και Ιταλούς συναδέλφους τους θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την επόμενη Τετάρτη, 19 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απελευθερώσει την αγορά.

Το κυριότερο γαλλικό συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 ώρα Ελλάδος το βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι ελεγκτές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και την Ιταλία θα πραγματοποιήσουν απεργία την ίδια μέρα από τις 13:00 ως τις 17:00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου.

«Είναι σίγουρο πως η απεργία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις αερομεταφορές σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο Αλέν Σερές γενικός γραμματέας της γαλλικής Εθνικής Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (SNCTA).

Στην απεργιακή κινητοποίηση είναι πιθανόν να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στην έδρα του Eurocontrol, του πανευρωπαϊκού οργάνου που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία.

Οι υπουργοί Μεταφορών της ΕΕ θα συζητήσουν την επόμενη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο την πρόταση «Ενιαίος Ουρανός». Τα συνδικάτα εργαζομένων αντιτίθενται στην ιδέα να δημιουργηθεί μία ελεύθερη αγορά, όπου αντίπαλες εταιρεες παροχής υπηρεσιών θα ανταγωνίζονται στις προσφορές φθηνότερων συμβολαίων στον τομέα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε διάφορα αεροδρόμια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ