
Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Απρίλιο
Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία αυξήθηκε τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για αυτοκίνητα και καταναλωτικά αγαθά, καταδεικνύοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει.
27
Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία αυξήθηκε τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για αυτοκίνητα και καταναλωτικά αγαθά, καταδεικνύοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει.
Συγκεκριμένα, το βιομηχανικό προϊόν αυξήθηκε κατά 0,4% έναντι αύξησης 0,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του 0,3%.
«Είμαστε αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά» δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της SII, Μπερνάρ Χιου.
Η γαλλική οικονομία επέστρεψε σε αναπτυξιακή τροχιά το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από τη συρρίκνωση που σημείωσε το τελευταίο τρίμηνο του 2001. Μολονότι η ανεργία είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών, η αύξηση των εταιρικών και καταναλωτικών δαπανών δείχνει ότι η οικονομική ανάκαμψη κέρδισε περαιτέρω έδαφος το τρέχον τρίμηνο.
Η ενίσχυση της ζήτησης έχει επιταχύνει τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη. Στη Γερμανία και τη Βρετανία το βιομηχανικό προϊόν αυξήθηκε τον Απρίλιο. Και στις τρεις χώρες (μαζί με τη Γαλλία) η βιομηχανική παραγωγή τροφοδοτεί το 1/4 του ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελαστικά: Το τέλος των οικονομικών κινέζικων ελαστικών στην Ευρώπη – Από τη ραγδαία άνοδο στο αβέβαιο μέλλον
- Συνεχίζει με δέκα η Αργεντινή: Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Έντσο Φερνάντες (vid)
- Έβρος: Εικόνες χάους και συμπλοκές μεταξύ Τούρκων οδηγών στις Καστανιές – Απίστευτη ταλαιπωρία στον συνοριακό σταθμό
- Γουιάνα: Ένα «τεράστιο κύμα» ανέτρεψε φεριμπότ που βυθίστηκε στον Ατλαντικό – Αγνοούνται 66 άνθρωποι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 20 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

