
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών ο πληθωρισμός στη Γαλλία το Μάιο
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία το Μάιο, καθώς μειώθηκε το κόστος των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, περιορίζοντας έτσι τις πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.
27
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία το Μάιο, καθώς μειώθηκε το κόστος των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και η τιμή του φυσικού αερίου, περιορίζοντας έτσι τις πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, ο (ετήσιος) πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,5%, ενώ έναντι του Απριλίου οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% -ο χαμηλότερος ρυθμός των τελευταίων τριών μηνών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά φέτος που ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχωρεί κάτω από το 2%.
«Δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα» δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Naf Naf, Πατρίκ Παριέν. «Προς το παρόν ο κίνδυνος του πληθωρισμού είναι μικρός» προσέθεσε.
Η ΕΚΤ στοχεύει στη μείωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη κάτω από το επίπεδο του 2%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, το Μάιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή άγγιξε το 2%, δίνοντας περιθώριο στους κεντρικούς τραπεζίτες να περιμένουν νέες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης πριν αυξήσουν το κόστος δανεισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αίρεται η ασυλία των 13 του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θύματα και απροστάτευτοι δηλώνουν οι εγκαλούμενοι που ζήτησαν την άρση
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Λαζαράκου: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ – H προειδοποίηση για crypto
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά
- Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους: Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με σφυρί – «Εδρασα εν βρασμώ»
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου


